Practice Test Made By Students

__________1. If absolute qualifiers are used, the statement will probably be true.

__________2. Double negatives always make a statement true

__________3. If any part of a statement is false the entire statement is false.

__________4. Assume statements are false unless you know they are true.

__________5. A negative word or prefix always makes a statement false.

__________6. General qualifiers are always true.

__________7. Statement that give reasons are always true.

__________8. Marking out one negative always means the statement will be false.

__________9. Sometimes is an absolute qualifier.

__________10. Answer questions in numerical order.

__________11. Absolute qualifiers are sometimes, generally, always, and every.

__________12. You should never use a summary sheet because you may cloud your mind with unnecessary                    material.

__________13. You should always finish your test as fast as possible so you can get to your next class.

__________14. You should not assume statements are false unless you know they are false.

__________15. Not is the most common negative word; therefore statements containing not are false

__________16. Never guess.

__________17. You should always answer the easy questions first.

__________18. In multiple choice questions you should never survey all the choices because you may confuse                     yourself.

__________19. Reviewing you test when you finish should never be done for the sake of second guessing                        yourself.

__________20. The use of general qualifiers in a sentence always makes the statement false.

__________21. It is not unusual for students to read the question wrong.

__________22. It is a good ideas to circle all negatives so that you are sure of what the statement says.

__________23. True/False questions which give reasons tend to be true.

__________24. True/false questions with absolutes will almost always be true.

__________25. Absolutes are words for which there are no exceptions--90%.

 


_____ 1. Which helps you focus attention on reasonable answers?

         a. using a telescope              b. getting better glasses

         c. crossing out the incorrect answers  d. none of the above

_____ 2. Question with absolutes are usually

         a. correct     b. incorrect

         c. confusing d. all of the above

_____ 3. Questions which have jokes or insults are usually

         a. correct      b. incorrect

        c. confusing   d. all of the above

_____ 4. Options that read all of the above are usually

        a. correct

       b. incorrect

       c. correct especially is you know two options are correct

       d. all of the above

_______ 5. Complete or inclusive answers are usually

       a. correct b. incorrect

       c. too much trouble to read d. all of the above

_____ 6. If you are tense before or during a exam you should

     a. take deep breaths

     b. yawn

     c. think of key words

     d. all of the above

_____ 7. Which of the following are general qualifiers?

       a. generally   b. usually

       c. probably  d. all of the above

_____ 8. Which of the following are absolute qualifiers.

     a. ever

     b. inevitable

     c. all of the above

     d. none of the above

____ 9. You should always answer all of the questions on a test

     a. because Dr. Hopper said so

     b. unless you are penalized for wrong answers

     c. because you will know more material

     d. because the dots make a pretty picture

_____ 10. On a fill in the blank question you should

     a. read the question; hear what is being asked

     b. write lyrics to a song in the blank

     c. skip that portion of the test

     d. all of the above

_____ 11. How do you make a summary sheet?

     a. from lecture and text    b. from TV

     c. from a classmate       d. don't make one; just cheat it's easier

_____ 12. Why should you get rid of double negatives?

       a. less writing to read   b. they don't belong in the sentence

       c. should make the statement true   d. all of the above

_____ 13. Test anxiety comes from

       a. not knowing the material   b. cramming the night before

       c. dislike the instructor        d. all of the above

_____ 14. Which of the following is not an objective test

       a. true/false       b. multiple choice

       c. essay question  d. none of the above

_____ 15. Which of the following are absolute qualifiers

       a. always     b. every

       c. everyone   d. all of the above

_____ 16. Which of the following are general qualifiers?

       a. all     b. sometimes

       c. only  d. all of the above

_____ 17. Which question do you answer first?

        a. true/false  b. essay

        c. easy  d. fill in the blank

_____ 18. Which of the following is not a subjective test?

       a. fill in the blank    b. true/false

       c. essay         d. multiple choice

_____ 19. Which of the following are likely to be distracters?

       a. middle numbers    b. jokes

       c. familiar terms      d. all of the above

_____ 20. Read all possible responses because

       a. the instructions say so      b. the answer will jump out at you

      c. you may miss the best answer   d. there's time to kill

 

Answers to Questions

True/False

1. False--If absolutes are used, the statement is almost always false.

2. False--Double negatives make a sentence confusing, but it not an indicated of whether it is true or false.

3. True

4. False-- If you must guess, your best guess is true.

5. False-- A negative word or prefix changes the meaning of a sentence, but does not consistently make it true or            false.

6. False -- the absolute word always makes this statement false.

7. False-- the absolute word always makes this statement false.

8. False -- the absolute word always makes this statement false.(Crossing out one negative will change the                   meaning of a sentence)

9. False--sometimes is a general qualifier.

10. False-- It is usually best to answer the easiest questions first.

11. False--sometimes and generally are general qualifiers.

12. False--this statement contains both the absolute never and the wrong reason.

13. False--this statement contains both the absolute always and the wrong reason.

14. True

15. False --negative words do not necessarily make a true/false statement false.

16. False--never is an absolute

17. False-You should answer the easy questions first, but the presence of the absolute always, makes this              statement false.

18. False--this statement contains both the absolute never and the wrong reason.

19. False--never is an absolute

20. False-- always is an absolute

21. True--This statement contain a double negative--not and un, When they are deleted, the sentence is true.        Students often do read questions wrong.

22. True--although this statement does give a reason (a reason to suspect it is false), in this case the reason is         correct.

23. False-- the opposite is true.

24. False-- they will almost always be false.

25. False-- Absolutes are words to which there are NO exceptions--100%.

 


Multiple Choice answers

1. c

2. b

3. b.

4. a

5. a

6. d

7. d

8. d

9 .b

10. a

11. a

12. b

13. d

14. c

15. d

16. b

17. c

18. (a.b.and c) Here's one you might want to ask the professor about or explain you answer in the margin.

19. b

20. c